Posne korpice, Foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

super dekorativne i ukusne

NAJBOLJE PRAZNIČNO PREDJELO KOJE MOŽETE ZAMISLITI: Posne KORPICE sa 4 različita fila - ne zna se koji je UKUSNIJI

Slane korpice su savršene kao "zalogajčići" koje možete služiti kao predjelo, savršen dodatak jelima, ali i za početak dana

Objavljeno: 15.12.2023. 20:55h

S obzirom na to da je u toku post, za sve one koji se pridržavaju njega spremili smo jednostavan recept za posne slane korpice, i to u četiri različite varijante. Izgledaju vrlo simpatično na trpezi, a različiti ukusi će sve oboriti s nogu.

Mera za testo korpica je napisana za 30-ak komada, a vi ih možete dodavati ukoliko želite da imate više.

Sastojci za posne korpice:

za testo:

300 g brašna

100 ml ulja

100 ml kisjele vode

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica soli

za fil od tunjevine:

120 g tunjevine

100 g posne fete

Posne korpicefoto: Printscreen/youtube/Recepti za lepo,slatko i ukusno

za fil od ajvara:

ajvar

masline

za fil od kikirikija:

pečeni tucani kikiriki

posni majonez

za fil od šampinjona:

120 g dinstanih šampinjona

100 g sitno seckanog praziluka

izrendana šargarepa

posni majonez

Priprema posnih korpica:

U jednu činiju pomešajte brašno, ulje, kiselu vodu, malo soli i prašak za pecivo. Napravite kuglice i stanjite da kada se zapeče u modlama, ne budu previđe debele korice. Debljina neka bude oko dva milimetra. Predlažemo da prvo napravite probu sa nekoliko korpica, u slučaju da previše narastu u toku pečenja, možete ih još stanjiti.

Možete izbrati modlice koje želite i u njih staviti male korpice, sa cik-cak oblikom, radi lepšeg izgleda.

Pecite testo na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.

Poređajte ih na radnu površinu, a onda pomešajte filove u različite činijice. Kašikom lagano popunjavajte korpice.

BONUS VIDEO

(Espreso/telegraf/Marta Petrović/prenela T.M.)