super dekorativne i ukusne
NAJBOLJE PRAZNIČNO PREDJELO KOJE MOŽETE ZAMISLITI: Posne KORPICE sa 4 različita fila - ne zna se koji je UKUSNIJI
Slane korpice su savršene kao "zalogajčići" koje možete služiti kao predjelo, savršen dodatak jelima, ali i za početak dana
S obzirom na to da je u toku post, za sve one koji se pridržavaju njega spremili smo jednostavan recept za posne slane korpice, i to u četiri različite varijante. Izgledaju vrlo simpatično na trpezi, a različiti ukusi će sve oboriti s nogu.
Mera za testo korpica je napisana za 30-ak komada, a vi ih možete dodavati ukoliko želite da imate više.
Sastojci za posne korpice:
za testo:
300 g brašna
100 ml ulja
100 ml kisjele vode
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
120 g tunjevine
100 g posne fete
za fil od ajvara:
ajvar
masline
za fil od kikirikija:
pečeni tucani kikiriki
posni majonez
za fil od šampinjona:
120 g dinstanih šampinjona
100 g sitno seckanog praziluka
izrendana šargarepa
posni majonez
Priprema posnih korpica:
U jednu činiju pomešajte brašno, ulje, kiselu vodu, malo soli i prašak za pecivo. Napravite kuglice i stanjite da kada se zapeče u modlama, ne budu previđe debele korice. Debljina neka bude oko dva milimetra. Predlažemo da prvo napravite probu sa nekoliko korpica, u slučaju da previše narastu u toku pečenja, možete ih još stanjiti.
Možete izbrati modlice koje želite i u njih staviti male korpice, sa cik-cak oblikom, radi lepšeg izgleda.
Pecite testo na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.
Poređajte ih na radnu površinu, a onda pomešajte filove u različite činijice. Kašikom lagano popunjavajte korpice.
BONUS VIDEO
(Espreso/telegraf/Marta Petrović/prenela T.M.)