Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen
trik
NEMICA OTKRILA KAKO ONI PRAVE KUVANO VINO: Stavljaju i 2 kašike drugog ALKOHOLA zbog kog ima bolji ukus od NAŠEG
Ovako Nemci prave kuvano vino
Objavljeno: 15.12.2023. 10:47h
Marija Marković
Uz pomoć nekoliko trikova, možete dobiti savršen ukus. Za danas smo preporučujemo kuvano vino po nemačkoj recepturi, sa dodatkom pomorandže. Dodaju se i aromatični začini poput karanfilića, cimeta i anisa.
Sastojci:
- 1 flaša crnog vina
- 2 kašike ruma
- 2 pomorandže isečene na kriške
- sok od 2 pomorandže
- 5 cvetova karanfilića
- 2 štapića cimeta
- 2 zvezdasta anisa
- 1/2 šolje smeđeg šećera
Recept za nemačko kuvano vino:
U šerpu sipajte crno vino, rum, ubacite kriške pomorandže, sok od pomorandže, potom začine - cimet, cvetove karanfilića, anis i smeđi šećer. Dobro promešajte, pa zagrejte sve sastojke na laganijoj vatri. Procedite kuvano vino, pa servirajte toplo. Preporučujemo i recept za najbolje kuvano vino.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)