recept
OVAKVU SALATU SRBI JOŠ NISU PROBALI, A MNOGO JE BOLJA OD RUSKE: Kada je budete probali nećete jesti NI JEDNU DRUGU
Ukrasite preostalim seckanim sirom. Poslužite salatu
Utoku praznika ruska salata je nezaobilazna, a ove godine vam predlažemo da napravite i ovu sa kobasicom. Još se lakše pravi od ruske, jer nema kuvanja povrća, a ukus je fantastičan. I zato, ako vam je potreban recept za salatu kojom će biti oduševljni svi, onda obavezno isprobajte ovaj.
A ako se pridržavate Božićnog posta i želite neki posni recept, onda vam predlažemo da isprobate i posnu salatu sa suvim grožđem i orasima.
Sastojci:
3 jajeta
30 g mladog luka
1 krastavac
80 g tvrdog sira
50 g kobasice
150 g graška u konzervi
Za preliv:
4 kašike pavlake
2 kašičice senfa
listovi zelene salate
Recept za salatu sa kobasicom - bolja od ruske:
Umutite jaja koja ste posolili, pa ispržite. Isecite na sitne komade. U posudi pomešajte iseckani mladi luk, krastavac, kajganu, kobasicu, grašak u konzervi, pa posolite i pobiberite.
Sipajte pavlaku i senf i lepo promešajte, pa dodajte malo sitno seckanog tvrdog sira. Na tacnu stavite zelenu salatu, pa sipajte salatu i poravnajte. Ukrasite preostalim seckanim sirom. Poslužite salatu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)