Foto: Printscreen/Youtube/Edi's Kitchen

recept

OVAKVU SALATU SRBI JOŠ NISU PROBALI, A MNOGO JE BOLJA OD RUSKE: Kada je budete probali nećete jesti NI JEDNU DRUGU

Ukrasite preostalim seckanim sirom. Poslužite salatu

Objavljeno: 14.12.2023. 21:19h

Utoku praznika ruska salata je nezaobilazna, a ove godine vam predlažemo da napravite i ovu sa kobasicom. Još se lakše pravi od ruske, jer nema kuvanja povrća, a ukus je fantastičan. I zato, ako vam je potreban recept za salatu kojom će biti oduševljni svi, onda obavezno isprobajte ovaj.

A ako se pridržavate Božićnog posta i želite neki posni recept, onda vam predlažemo da isprobate i posnu salatu sa suvim grožđem i orasima.

foto: Printscreen/Youtube/Edi's Kitchen

Sastojci:

3 jajeta

30 g mladog luka

1 krastavac

80 g tvrdog sira

50 g kobasice

150 g graška u konzervi

Za preliv:

4 kašike pavlake

2 kašičice senfa

listovi zelene salate

foto: PRINTSCREEN/YT/КУЛИНАРИМ С ТАНЕЙ 2.0

Recept za salatu sa kobasicom - bolja od ruske:

Umutite jaja koja ste posolili, pa ispržite. Isecite na sitne komade. U posudi pomešajte iseckani mladi luk, krastavac, kajganu, kobasicu, grašak u konzervi, pa posolite i pobiberite.

Sipajte pavlaku i senf i lepo promešajte, pa dodajte malo sitno seckanog tvrdog sira. Na tacnu stavite zelenu salatu, pa sipajte salatu i poravnajte. Ukrasite preostalim seckanim sirom. Poslužite salatu.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)