ovo samo oni znaju
POSNE PALAČINKE NA 3 NAJBOLJA NAČINA: Mekane i vazdušaste - trik profesionalaca sa 1 sastojkom
Posne palačinke na tri najbolja načina su mekane i vazdušasta, a profesionalni imaju trik sa jednim sastojkom
Još iz detinjstva palačinke su nam omiljena poslastica.
Bilo da ih filujemo sa eurokremom, nutelom, džemom.. svaka kombinacija je toliko dobra da čak ne možemo da izdvojimo najbolju.
Nema boljih od onih koje ispadnu najmekše.
Ono što mnoge zanima jeste kako da u toku Božićnog posta naprave najukusnije posne palačinke.
Pred vama su sada tri najboje pripreme, a vi ćete odlučiti koja vam najviše odgovara.
Profesionalci ne dodaju jedan sastojak, a domaćice ga obavezno stavljaju.
U pitanju je mleko.
Sastojci za prvi recept:
1. Posne palačinke sa čajem:
prstohvat soli
250 ml čaja
1 kašika ulja
6 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike šećera
Priprema:
Skuvajte čaj po želji, pa kada se ohladi dodajte šećer, ulje i so. Zatim dodajte prosejano brašno i praška za pecivo, pa umutite testo za palačinke. Ispržite ih.
2. Posne palačinke sa kiselom vodom:
3 kašike ulja
550 ml kisele vode
prstohvat soli
220 grama brašna
1 kašika šećera
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer i so. Zatim sipajte kiselu vodu, a onda i ulje. Sve sastojke umutite i ispržite palačinke.
3. Posne palačinke sa sokom od jabuke:
2 kašike ulja
100 ml soka od jabuke
1 kašičica soka od limuna
420 ml vode
3 kašike šećera
250 grama brašna
10 g praška za pecivo
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte šećer. Zatim sipajte toplu vodu, sok od jabuke, sok od limuna i ulje. Sastojke umutite i pržite palačinke.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B.)