Jelena Đoković, Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

paŽnja

ZBOG OVE POSNE HRANE JELENA ĐOKOVIĆ I NJENA DECA SU ZDRAVI KAO DREN: Svakodnevno ih TIME HRANI, odmah zapišite OVO

Jelena Đoković se trudi da i deci obezbedi zdrave obroke, pa je i sama završila kurs iz nutricionizma

Objavljeno: 14.12.2023. 13:16h

Ishrana Novaka Đokovića je uvek zanimljiva tema, ne samo kod nas već i u celom svetu. Najbolji teniser planete odbija da se svrstava u vegane ili vegetarijance, ali uvek naglašava da su se njegovo zdravlje i kondicija drastično popravili kad je prestao da jede meso.

Jelena Đoković se trudi da i deci obezbedi zdrave obroke, pa je i sama završila kurs iz nutricionizma. Povremeno objavljuje i recepte, a oni su svima dobrodošli u vreme posta.

Kinoa sa povrćem

Kinou možete da pripremate kao pirinač. Najbolje je da je malo isperete i potopite pre kuvanja, a zatim stavite vodu da prokuva, dodajte kinou i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša.

Razmera je oko dve šolje vode na jednu šolju kinoe, a kuvanje traje kraće - petnaestak minuta.

Možete je služiti za bilo koji obrok - za doručak dodajte seckano voće, za ručak ubacite sastojke za salatu ili pilav a uveče je najbolje da je pomešate sa malo seckane ili propržene šargarepe i začinite po ukusu.

Evo jedne ideje za recept:

2 šolje kuvane kinoe

1 šolja rendane šargarepe

1 glavica crvenog luka

1 žuta paprika

1 veza peršuna

jabukovo sirće

maslinovo ulje

so i biber

Priprema: Kinou potopite oko pola sata pa je skuvajte. Narendajte šargarepu i sitno iseckajte luk i papriku. Pomešajte sve sastojke, začinite po ukusu i služite blago rashlađeno.

Testenina sa pesto sosom

Sastojci:

2 veze svežeg bosiljka

100 g pinjola (isprobajte i varijantu s bademom)

malo maslinovog ulja

testenina

Priprema: Testeninu skuvajte u većoj količini posoljene vode. Ocedite i malo vode sačuvajte. Bosiljak sameljite u blenderu sa bademima i maslinovim uljem. Izmešajte testeninu sa sosom, dodajući pomalo vode od kuvanja da doterate gustinu sosa. Posolite po želji.

Brusketi bez hleba

Sastojci:

5 velikih krompira isečenih na pola

2 paradajza

malo svežeg bosiljka

beli luk

so i biber

Krompir skuvajte sa korom. Oljuštite ga pa isecite na kolutove. Naseckajte paradajz, na svaki kolut krompira stavite po jednu kašiku. Pospite seckanim belim lukom i bosiljkom, poprskajte maslinovim uljem i solju, pa kratko zapecite u rerni.

(Espreso/Lepa i srećna/J.G.)