preukusno!
BAKA JELA OTKRILA RECEPT ZA NJEN ČUVENI KLOT PASULJ: Ne treba vam MESO da bi RUČAK "KIDAO", ovo će vas ZASITITI
Ovo je recept za klot pasulj koji svi vole
Ako ne znate šta danas za ručak, ovo je idealno rešenje! Napravite klot pasulj bez mesa i bićete siti ceo dan!
Potrebno je:
- 400 gr pasulja
- veća glavica crnog luka
- 1 koren celera
- 1 šargarepa
- lovorov list
- malo zrna bibera
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 ravna kašika brašna
- ulje
- 1 kašičica ml paprike
- ml biber
- 1 kašika začina peršunov list
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda pa u u jednoj manjoj količini vode pustiti da provni. Ocediti i opet oprati i naliti hladnu vodu.
Ubaciti veliku glavicu seckanog crnog luka, secenu šargarepu, lovorov list i malo zrna bibera. Dodati na kocke celer i 2-3 kašike ulja. Po želji staviti jednu ljutu suvu papriku.
Kuvati poklopljen na tihoj vatri. Kad se skuva napraviti zapršku. U tiganj sipati ulje pa ubaciti sitno seckan crni luk pa malo pržiti i dodati brašno i izdrobljen beli luk.
Kad luk dobije krem boju ubaciti ml papriku i ml biber. Dodati kašiku suvoga začina. Ako treba staviti so. Ostaviti 2 minuta da još vri pa ubaciti seckan peršunov list .
Prijatno!