recept
ŠTEDLJIVE DOMAĆICE ZNAJU KAKO DA NAPRAVE PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA ZA 500 DINARA: Od ovoga je SITA cela PORODICA
Evo kako da napravite podvarak sa šampinjonima
Podvarak je jelo koje se pravi od kupusa ribanca, a često se služi zimi jer je tada idealno vreme za jela od kiselog kupusa.
Od kiselog kupusa možete da napravite specijalitete kao što su podvarak, sarmu... Podvarak se obično peče sa mesom i slaninom, jer ove namirnice daju poseban šmek, ali kako je u toku Božićni post možete da napravite jednako ukusno jelo i to sa pečurkama. Svi koji su probali podvarak sa šampinjonima imaju samo reči hvali, a pravi se jednostavno i uspeva svima.
Sastojci:
- 1 praziluk
- 1 kg ribanca
- 200 g šampinjona
- 120 ml vode
- 50 ml belog vina
Recept za podvarak sa šampinjonima:
Isecite praziluk i propžite ga na ulju, a kada omekša dodajte ribanac koji ste prethodno isprali. Sipajte vodu i začinite po želji, pa lepo promešajte. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša. U tiganju propržite seckane šampinjone, pa dodajte u kupus i promešajte. Sipajte belo vino i zatim prebacite posudu sa podvarkom u rernu. Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)