nema ništa ukusnije
POSNA LEŠNIK GNEZDA ZA SVAČIJI DŽEP: Obavezno se prave za Svetog Nikolu - najkremastiji sitni kolač
Posna lešnik gnezda su najkremastiji sitni kolač koji se obavezno sprema za Svetog Nikolu, a i za svačiji je džep
Ako postite ili se spremate za Svetog Nikolu, onda vam na odmet neće biti novih ideja za kuvana jela, salate i poslastice.
Domaćini koji slave Svetog Nikolu svoje goste uvek obraduju sa najboljim tortama, a jedna takva je i Manastirka.
Osim torti i sitni kolači su deo naše tradicije, pa ne smemo da ih izostavimo.
Sada su tu za vas posna lešnik gnezda koja se tope u ustima, a ukusnija su mnogo od mrsne verzije.
Recept sa sastojcima:
kokos
100 g posne čokolade
2-3 kašike kikiriki putera
100 ml biljne slatke pavlake
1 banana
1 kašika posnog margarina
1 kašika nezaslađenog kakaoa
15o g posnog keksa
50 g lešnika
Priprema:
Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i margarinom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi u frižideru.
Par puta promešajte. Keks izblendirajte, ali neka ostanu i malo krupniji komadi, pa dodajte kakao.
Lepo promešajte, a zatim dodajte ispasiranu bananu i kikiriki puter. Dobro sjedinite, pa oblikujte loptice.
Uvaljajte u kokos i ređajte na pleh.
Pritisnite palcem sredinu, da napravite ulubljenje, pa napunite istopljenom čokoladom.
Pospite kokosom i posna kikiriki gnezda su spremna.
Kolač koji osvaja na prvi zalogaj.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B.)