Zaliveni krompir, Foto: Privatna arhiva
ukusno
OVAJ ZALIVENI KROMPIR SE PRAVIO SAMO U JUGOSLAVIJI: Tajna je u SASTOJKU za koji nikad ne biste rekli, iskusni znaju
Zaliven krompir u rerni, ovo je san snova a sve imate kod kuce
Objavljeno: 12.12.2023. 09:30h
> 09:33h
Vanja Pejić
Potrebno je
500 gr krompira može i više
2 jaja
150 ml mleka
1 puna kašika kisele pavlake
100 gr rendanog kačkavalja
1 kašika griza
suvi začin ili so
ulje moze ml biber
4 čena belog luka
Priprema:
Krompir oguliti pa ga kuvati 7 minuta procediti naliti hladnu vodu i iseći ga u podmazan pleh,
Posuti suvim začinom, U činiju umutiti malo žicom jaja pa posoliti, Dodati mleko i pavlaku a zatim rendan kackavalj,
Ubacitie i beli luk seckan 1 kašiku griza i malo ulja , Posoliti i to malo pa preliti krompir i malo protresti .
Peći na 220 stepeni C 30 minuta da porumeni. Ovo je vrhunsko, jeftino a tako dobro, ma fenomenalno.
(Espreso)