one znaju kako se to sprema
BUGARKE SAMO OVAKO PRAVE NAJBOLJU PITU: Praziluk, pečurke i sir - recept kakav samo možete da poželite
Bugarke prave najbolju pitu sa prazilukom, pečurkama i sirom po receptu kakav samo može da se poželi
Deca se uvek obraduju kada im majke ili bake za doručak ili večeru naprave neku ukusnu i mekanu pitu.
Ono što nikada ne mogu ni oni, a ni odrasli da odbiju jeste starinska gibanica na kojoj smo svi i odrasli.
Sada ćete videti kako Bugarke prave pitu sa prazilukom, pečurkama i sirom.
Jedna je od najboljih, a u to ćete se uveriti i sami.
Sastojci i njihov recept su tu:
so
kore za pitu - pola pakovanja velikih
ulje
pečurke - 250 grama
origano
praziluk - 2 struka
sir - oko 300 grama
jaja - 2 komada
Ovo je njihova priprema:
Operite i isecite pečurke na komade srednje veličine.
Praziluk isecite na komade srednje veličine da se oseti u nadevu.
Pečurke i praziluk dinstate dok se ne skuvaju, začinite origanom i solju po ukusu i ostavite da se ohlade.
Umutiti dva jajeta i izmrviti u njih sir.
Nakon što se pečurke i praziluk ohlade, dodajte ih jajima i siru i dobro promešajte.
Uzmete kore za pitu i složite ih po dve, lagano premažite uljem i pospite fil po celoj kori.
Uvijte koru, oblikujte je u spiralu i stavite je na sredinu tepsije podmazane uljem.
Zamotavate pitu i ređate kore oko prve dok se ne završi fil za pitu sa pečurkama.
Na kraju kore malo premažite uljem i pecite na oko 180 stepeni dok ne porumeni pita sa prazilukom, pečurkama i sirom.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)