paŽnja
EVO GDE GREŠITE KAD SPREMATE KAJGANU PA VAM ISPADNE BLJUTAVIJA NEGO IKAD: Stvar koju radite sa JAJIMA je kobna
Lako se spremaju, ali nekada neke stvari uradimo pogrešno, a da i ne znamo, pa ne bude baš savršeno
Usled kombinacije proteina i masti, veoma su hranljiva, pa ćemo duže biti siti i moći da se fokusiramo na obavljanje aktivnosti iz prvog dela dana.
Lako se spremaju, ali nekada neke stvari uradimo pogrešno, a da i ne znamo, pa ne bude baš savršeno.
Šta treba da promenimo ako želimo da kajgana svaki put biti savršena:
Pripremate kajganu na jakoj vatri
Brzo će biti gotova, ali ne treba ih spremati na jakoj vatri. Nećete uštedeti na vremenu, tako da slobodno zagrijte tiganj na srednjoj vatri i onda tek dodajte jaja. Ovako će se najravnomernije ispržiti.
Mutite jaja u tiganju
Ni ovom metodom nećete dobiti na vremenu. Zaboravite na razbijanje jaja direktno u tiganju. Uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite, a onda nakon što se tiganj zagrejao dodajte.
Ostavljate ih predugo u tiganju nakon spremanja
Kada ste jednom isključili ringlu, jaja nikako nemojte ostavljati još u tiganju. Ona brzo menjaju svoj oblik i dovoljna im je mala količina topline da se promene. Kako biste izbegli da budu suva i tvrda, izvadite ih odmah nakon pripreme iz tiganja.
(Espreso/magazin novosti)