Kjagana, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

paŽnja

EVO GDE GREŠITE KAD SPREMATE KAJGANU PA VAM ISPADNE BLJUTAVIJA NEGO IKAD: Stvar koju radite sa JAJIMA je kobna

Lako se spremaju, ali nekada neke stvari uradimo pogrešno, a da i ne znamo, pa ne bude baš savršeno

Objavljeno: 11.12.2023. 11:37h

Usled kombinacije proteina i masti, veoma su hranljiva, pa ćemo duže biti siti i moći da se fokusiramo na obavljanje aktivnosti iz prvog dela dana.

Lako se spremaju, ali nekada neke stvari uradimo pogrešno, a da i ne znamo, pa ne bude baš savršeno.

Šta treba da promenimo ako želimo da kajgana svaki put biti savršena:

foto: Printscreen/Youtube/domashnakuhniasdani

Pripremate kajganu na jakoj vatri

Brzo će biti gotova, ali ne treba ih spremati na jakoj vatri. Nećete uštedeti na vremenu, tako da slobodno zagrijte tiganj na srednjoj vatri i onda tek dodajte jaja. Ovako će se najravnomernije ispržiti.

Mutite jaja u tiganju

Ni ovom metodom nećete dobiti na vremenu. Zaboravite na razbijanje jaja direktno u tiganju. Uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite, a onda nakon što se tiganj zagrejao dodajte.

Ostavljate ih predugo u tiganju nakon spremanja

Kada ste jednom isključili ringlu, jaja nikako nemojte ostavljati još u tiganju. Ona brzo menjaju svoj oblik i dovoljna im je mala količina topline da se promene. Kako biste izbegli da budu suva i tvrda, izvadite ih odmah nakon pripreme iz tiganja.

(Espreso/magazin novosti)