recept
POSNA MARKIZA TORTA KOJA SE NE PEČE, TOPI SE U USTIMA: Savršena kombinacija keksa i čokolade, uopšte NEMA NEREDA
Čuvenu markiza tortu napravite i u posnoj varijanti, a možete da je služite i kao slatkiš, ali i za Badnje veče
Markiza torta je jedna od najpopularnijih jer se pravi od svima omiljenih sastojaka - keksa i čokolade. Često se ova poslastica služila i na rođendanima, jer je i deca obožavaju. Ako volite da jedete markizu, a pridržavate se Božićnog posta, donosimo vam savršen recept.
Napravite posnu markiza tortu koje se ne peče, a i filovi se ne kuvaju. Sve je lako i brzo, a najteži deo je da sačekate da se ohladi.
Sastojci:
300 g posnih piškota
230 g margarina
230 g šećera u prahu
400 g posne čokolade
250 ml posne slatke pavlake
200 ml ovsenog mleka
2 kašike kakaoa
Recept za posnu markiza tortu:
Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte istopljenu čokoladu i sve lepo sjedinite mikserom. Na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku i lagano umešajte. U posudi pomešajte toplo mleko i kakao, pa kada se čokoladno mleko ohladi umočite piškote.
Na tacnu stavite obruča, pa poređajte umočene piškote na dno i po ivici. Zatim sipajte čokoladni fil i poravnajte. Stavite u frižider da se stegne i služite posnu markiza tortu. Dekorišite po želji.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)