Markiza torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

recept

POSNA MARKIZA TORTA KOJA SE NE PEČE, TOPI SE U USTIMA: Savršena kombinacija keksa i čokolade, uopšte NEMA NEREDA

Čuvenu markiza tortu napravite i u posnoj varijanti, a možete da je služite i kao slatkiš, ali i za Badnje veče

Objavljeno: 10.12.2023. 19:03h

Markiza torta je jedna od najpopularnijih jer se pravi od svima omiljenih sastojaka - keksa i čokolade. Često se ova poslastica služila i na rođendanima, jer je i deca obožavaju. Ako volite da jedete markizu, a pridržavate se Božićnog posta, donosimo vam savršen recept.

Napravite posnu markiza tortu koje se ne peče, a i filovi se ne kuvaju. Sve je lako i brzo, a najteži deo je da sačekate da se ohladi.

foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Sastojci:

300 g posnih piškota

230 g margarina

230 g šećera u prahu

400 g posne čokolade

250 ml posne slatke pavlake

200 ml ovsenog mleka

2 kašike kakaoa

Recept za posnu markiza tortu:

Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte istopljenu čokoladu i sve lepo sjedinite mikserom. Na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku i lagano umešajte. U posudi pomešajte toplo mleko i kakao, pa kada se čokoladno mleko ohladi umočite piškote.

Na tacnu stavite obruča, pa poređajte umočene piškote na dno i po ivici. Zatim sipajte čokoladni fil i poravnajte. Stavite u frižider da se stegne i služite posnu markiza tortu. Dekorišite po želji.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)