Testo, Foto: Printscreen/Youtube/Dacinaa Kuhinja

mekano

BAVARSKO PECIVO KOJE SE PRVO KUVA PA TEK ONDA PEČE: Originalni recept koji će vam se dopasti NA PRVU

Neverovatno je mekano iznutra, a spolja tvrđe

Objavljeno: 10.12.2023. 16:14h

Srbi obožavaju da jedu proizvode od testa, a pored kiflica postoje i druga ukusna peciva, a naš današnji predlog je mini bavrasko pecivo. Ono što razlikuje ovo pecivo od drugih je to što se kratko kuvaju u ključaloj vodi, a onda se peku.

Neverovatno je mekano iznutra, a spolja tvrđe. Možete da služite za doručak uz ajavar ili namaz od feta sira.

foto: Printscreen/Youtube/Dacinaa Kuhinja

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna

320 ml tople vode

2 kašike maslinovog ulja

25 g kvasca

1 kašika šećera

1 kašičica soli

Za premazivanje:

1 jaje

susam ili mak

Još:

1 l vode

3 kašike sode bikarbone

Recept za mini bavarsko pevico:

U posudi izdrobite kvasac, dodajte šećer i 80 ml tople vode, pa ostavite da se aktivira. Dodajte prosejano brašno, so, maslinovo ulje i preostalu vodu. Umesite glatko testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji nekih 15-20 minuta.

Zatim podelite testo na 6 jednakih delova, pa svaki deo razvucite u tanju zmijicu i isecite manje komade. U šerpi pomešajte vodu sa sodom bikarbonom, pa kada proključa ubacite mini bavarsko pecivo na 10-15 sekundi. Ocedite i poređajte na pleh obložen pek papirom.

Premažite mini bavarsko pecivo umućenim jajetom i pospite susamom ili makom (ili nečime po želji). Pecite mini bavarsko pecivo u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)