mekano
BAVARSKO PECIVO KOJE SE PRVO KUVA PA TEK ONDA PEČE: Originalni recept koji će vam se dopasti NA PRVU
Neverovatno je mekano iznutra, a spolja tvrđe
Srbi obožavaju da jedu proizvode od testa, a pored kiflica postoje i druga ukusna peciva, a naš današnji predlog je mini bavrasko pecivo. Ono što razlikuje ovo pecivo od drugih je to što se kratko kuvaju u ključaloj vodi, a onda se peku.
Neverovatno je mekano iznutra, a spolja tvrđe. Možete da služite za doručak uz ajavar ili namaz od feta sira.
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
320 ml tople vode
2 kašike maslinovog ulja
25 g kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
Za premazivanje:
1 jaje
susam ili mak
Još:
1 l vode
3 kašike sode bikarbone
Recept za mini bavarsko pevico:
U posudi izdrobite kvasac, dodajte šećer i 80 ml tople vode, pa ostavite da se aktivira. Dodajte prosejano brašno, so, maslinovo ulje i preostalu vodu. Umesite glatko testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji nekih 15-20 minuta.
Zatim podelite testo na 6 jednakih delova, pa svaki deo razvucite u tanju zmijicu i isecite manje komade. U šerpi pomešajte vodu sa sodom bikarbonom, pa kada proključa ubacite mini bavarsko pecivo na 10-15 sekundi. Ocedite i poređajte na pleh obložen pek papirom.
Premažite mini bavarsko pecivo umućenim jajetom i pospite susamom ili makom (ili nečime po želji). Pecite mini bavarsko pecivo u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)