bolja od mrsne
POSNA SLANA TORTA SA ROZEN KORAMA KOJA SE SPREMA ZA SVETOG NIKOLU: Ima čak 3 fila - najbolja za predjelo
Posna slana torta sa rozen korama koja se sprema za svetog Nikolu je najbolja za predjelo, a ima čak i tri fila
Bliži se Sveti Nikola, a dosta Srba slavi tu slavu.
Jedna je od najvećih i za vreme Božičnog posta je.
Kako bi svoje goste očarali slavskom trpzezom, osim kremaste posne ruske salate, napravite im i posnu slanu tortu sa rozen korama.
Ona se pravi za Nikoljdan, ukusna je, a ima čak i tri nadeva.
Ovo su sastojci i recept:
peršun
1 pakovanje kora za rozen tortu
200 g posne kisele pavlake
150 g biljnog tvrdog sira
300 g posnog krem sira
300 g pečuraka
200 g spanaća
Sledi priprema:
Umutite krem sir i pavlaku, pa podelite na 3 jedanka dela, plus odvojite malo smese u jednu posudu i ostavite sa strane (služi za poslednji sloj).
U jedan dodajte rendani sir, u drugi deo iseckane pečurke koje ste propržili i u treći deo dodajte spanać koji ste obarili, procedili i iseckali.
Kore isecite u obliku kruga, a možete da ih filujete i kao pravougaonik.
Prva kora, pa fil sa sirom, poređajte malo paradajza koji ste isekli na kolutove.
Zatim druga kora, pa fil sa spanaćem, malo paradajza, a onda treća kora i fil sa pečurkama.
Ređajte dok ne utrošite sve, a poslednju koru premažite samo krem sirom i pavlakom. Pospite seckanim peršunom.
Posna slana torta sa rozen korama je gotova, a sigurno ćete uživati u njoj.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)