recept
OVU PITU BUNDEVARU PRAVILA JE CELA JUGOSAVIJA: Nema LEPŠEG slatkiša, vole je svi od 3 do 103 godine
Ovu domaću pitu niko neće odbiti
Ovaj slatkiš jela je cela Jugoslavija, a sigurno mu ni vi nećete odoleti!
Potrebno je:
- 800 gr bundeve
- 9 tankih gotovih kora
- 3 jaja 100 gr šećera
- šecer za bundevu po želji
- 200 ml jogurta
- 100ml ulja
- 100 gr griza
- 1/2 praška za pecivo
- 100 gr suvog grožđa
- malo ruma
- malo cimeta
- vanilin šećer
Priprema:
Bundevu izrendati i pošećeriti po želji, dodati i malo cimeta i sve izmešati.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo, jogurt, ulje, i sve dobro izjednačiti.
Koru raširiti na sto premauazti uljem pa pokriti drugom korom i premazati sa 2-3 kašike nadeva od jaja i razbacati rendanom bundevom i malo suvim grožđem.
Prekriti još jednom korom i premazati nadevom od jaja dodati bundevu i suvo groždje razbacati. Saviti ivice i uviti u rolat. Ređati u podmazan pleh. Još dve rolnice isto tako.
Ostatkom fila premazati sve kore i peći na 200 stepeni oko 40-50 minuta. Seći prohlađenu. Odozgo posuti prah šećeromo.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso)