Posne pamuk kiflice, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

ljudi, predobre su

POSNE PAMUK KIFLICE KOJE SAMO NAŠE BAKE ZNAJU DA SPREME: Najlepše i vazdušaste - testo kakvo do sada niste probali

Posne pamuk kiflice koje samo naše bake znaju da spreme su najlepše i vazdušaste

Objavljeno: 07.12.2023. 18:54h > 06:58h

Božićni post je počeo, a mnogim ženama će kako za slavu tako i za svakodnevne prilike nove ideje za spremanje specijaliteta u kuhinji dobro doći.

Starinske mekane kiflice su nam svima omiljene, a u ovim hladnim danima one nam najbolje dođu jer uz ajvar idu kao podmazane.

Naravno neko ih pravi i u slatkoj varijanti sa džemom ili eurokremom koje su još ukusnije, ali ispred vas su sada one omiljene.

U pitanju su najlepše posne pamuk kiflice koje su toliko vazdušaste da nigde nećete naći bolju pripremu.

Rastvaranje kvasca u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Sastojci su ispred vas za taj recept:

lan

500 ml vruće vode

susam

1 sveži kvasac (40 gr)

Pravljenje testa za posne pamuk kiflicefoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

oko 1 kg brašna

2 kašike šećera

1,5 dcl ulja

2 kašičice soli

5-6 kašika posnog majoneza

Testo za posne pamuk kiflicefoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Za preliv treba:

100 gr otopljenog vrelog posnog margarina

Priprema je sledeća:

U vrućoj vodi (5 dcl) sa 2 kasike sećera, razmutite kvasac i ostavite da se aktivira, pa dodajte sve ostale sastojke za testo.

Umesite meko, podatno testo i ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnavljenoj podlozi napravite kifle ređajte u pleh sa pek papirom.

Posne pamuk kiflicefoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da narastu.

Premazite svaku kiflu sa malo posnog majoneza i pospite semenkama.

Pecite na 180 stepeni (unapred ugrejana rerna) da lepo porumene.

Premazivanje posnih pamuk kiflicafoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Kada su kiflice pri kraju, stavite margarin u serpicu i ugrejte da bude vreo.

Kada izvadite kifle, svaku premazujte vise puta sa margarinom i prekrijte krpom.

Bonus video:

(Espreso/Stil/ I. B.)