recept
NAPRAVITE NAJSOČNIIJA SVINJSKA REBRA KOJA SE KRČKAJU U SOSU: Cela porodica će LIZATI PRSTE koliko je dobro
Meso će se raspadati koliko je mekano
Svinjska rebra pravi su gurmanski užitak. Kada se spremi sa marinadom, meso je sočno i lepi se za prste. Pripremili smo vrhunski recept za svinjska rebra i to sa sosom u koji ide sok od pomorandže!
Meso se više puta premazuje slatkim sosom, a dugo se krčka na nižoj temperaturi za najsočniji ukus.
Sastojci:
1 kg svinjskih rebara sa kostima (2 komada od po 500g)
70 g meda
70 g sojinog sosa
sok od 1/2 pomorandže
1 kašičica slatke začinske paprike
3 čena belog luka
Recept za svinjska rebra sa pomorandžom:
Pomešajte u manjoj činiji med, sojin sos, sok od pomorandže, slatku papriku i mleveni beli luk. Svinjska rebra stavite na alu foliju, pa na pleh. Premažite ih sosom (ali sačuvajte manju količinu da ih ponovo premažete) i pecite svinjska rebra 2h na 130°C.
Potom ih izvadite, premažite ostatkom sosa, pa pecite 30 minuta na 180°C. Pre serviranja, premažite svinjska rebra sosom ako vam ostane. Predlažemo i svinjska rebra na kupusu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)