recept
NAPRAVITE POSNE PIHTIJE ZA ALEMPIJEVDAN: Sočno PREDJELO koje će odmah otići sa TRPEZE
U toku posta, pihtije sa kukuruzom su odlićan predlog. Lako se spremaju, a ljudi na ovim prostorima ih obožavaju!
Jedna od prvih asocijacija na sprsku kuhinju jesu pihtije. Ovog jela ne morate da se odričete tokom posta! Pripremite savršene posne pihtije od nekoliko sastojaka!
Posne pihtije možete spremiti I sa oslićem ili šaranom. Danas predlažemo recept sa sa kukuruzom I tunjevinom.
Sastojci:
240 g graška
240 g kukuruza šećerca iz konzerve
4 šargarepe
160 g tunjevine
2 kesice biljnog želatina
so po ukusu
1 veza peršuna
Recept za posne pihtije sa kukuruzom:
Skuvajte grašak i šargarepu, a potom isecite šargarepu. Želatin rastopite u 550 ml vode, pa kuvajte oko 2 minuta. Pomešajte grašak, kukuruz šećerac, šargarepu, iseckan peršun i oceđenu tunjevinu u posebnoj činiji, pa dodajte soli po ukusu.
Sipajte mešavinu želatina, promešajte, pa sve sastojke za posne pihtije izlijte u modlice. Ostavite posne pihtije preko noći u frižider da se stegnu. Preporučujemo i posne Bobove pihtije.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)