Posne pihtije, Foto: Printscreen/Youtube/suzinakuhinja

recept

NAPRAVITE POSNE PIHTIJE ZA ALEMPIJEVDAN: Sočno PREDJELO koje će odmah otići sa TRPEZE

U toku posta, pihtije sa kukuruzom su odlićan predlog. Lako se spremaju, a ljudi na ovim prostorima ih obožavaju!

Objavljeno: 07.12.2023. 17:18h

Jedna od prvih asocijacija na sprsku kuhinju jesu pihtije. Ovog jela ne morate da se odričete tokom posta! Pripremite savršene posne pihtije od nekoliko sastojaka!

Posne pihtije možete spremiti I sa oslićem ili šaranom. Danas predlažemo recept sa sa kukuruzom I tunjevinom.

foto: Printscreen/Youtube/suzinakuhinja

Sastojci:

240 g graška

240 g kukuruza šećerca iz konzerve

4 šargarepe

160 g tunjevine

2 kesice biljnog želatina

so po ukusu

1 veza peršuna

foto: Printscreen/Youtube/ Yasemin Gotovit

Recept za posne pihtije sa kukuruzom:

Skuvajte grašak i šargarepu, a potom isecite šargarepu. Želatin rastopite u 550 ml vode, pa kuvajte oko 2 minuta. Pomešajte grašak, kukuruz šećerac, šargarepu, iseckan peršun i oceđenu tunjevinu u posebnoj činiji, pa dodajte soli po ukusu.

Sipajte mešavinu želatina, promešajte, pa sve sastojke za posne pihtije izlijte u modlice. Ostavite posne pihtije preko noći u frižider da se stegnu. Preporučujemo i posne Bobove pihtije.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)