ovo je bolje od sarme
NAŠI STARI SE DAVE U OVAKVOM KUVANOM KISELOM KUPUSU: Recept se prenosi sa kolena na koleno - najukusnije jelo
Naši stari se dave u kuvanom kiselom kupusu sa suvim svinjskim rebrima, a recept za najukusnije jelo se prenosi sa kolena na koleno
Sa hladnim zimskim danima su stigli i najbolji zimski specijaliteti.
Ljudi koji poste već uveliko su spremali starinski prebranac uz turšiju koju su napravili za zimu.
Naravno osim prebranca tu su i sarma, pasulj, kao i razna druga jela...
Ono što nas najviše obraduje jeste kuvani kiseli kupus kakav najbolje prave naše majke i bake.
Takav jedan je sada pred vama sa suvim svinjskim rebrima.
Prste ćete polizati koliko je dobar.
Tu su sastojci kao i recept:
ulje - 4 kašike
kiseli kupus - 2 srednje glavice
voda - 2 l
crni luk - 1 komad
biber - 1/2 kašičica
beli luk - 4 čena
lovorov list - 2 komada
praziluk beli deo - 1 komad
suva svinjska rebra - 200 g
Sledi najbolji deo, a to je priprema:
Staviti isečeni luk i isečeni praziluk na ulje da se dinsta.
Kiseli kupus iseći na trake i malo vodom proprati pre kuvanja. Beli luk krupno iseći i staviti da se dinsta. Na kraju staviti kiseli kupus da se dinsta 10 minuta.
Preliti vodom i staviti suva svinjska rebra, lovorov list i biber. Kuvati oko sat vremena.
Prijatno uz kuvani kiseli kupus sa suvim svinjskim rebrima!
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)