CARSKI
NAJSLAĐA POSNA MEDENA TORTA - KRALJICA SLAVSKE TRPEZE: I petog dana je kao da je tek napravljena (RECEPT)
Najbolji recept za medenu tortu idealnu za dane posta
Domaćice sigurno obožavaju ovaj period, period u kojem se menja svakodnevna trpeza u onu posnu.
Postoji bezbroj vrhunskih recepata i nekada je teško odlučiti šta spremiti, a ovaj recept za medenu tortu će vas tek staviti na slatke muke.
Sastojci:
4 kašika meda
5 kašika šećera
2 vanilin šećera
1/2 kašičice peciva
1 kašičica sode
1,5dl ulja
3 dl kisele vode
4 kašike mlevenog maka
20 kašika brašna
Za fil
500 ml vode
1 puding (ukus banane)
4 kašika gustina
8 kašika šećera
150g margarina
Priprema:
Sastaviti sve za kore varjačom (osim mlevenog maka). Dobijenu masu podeliti na četiri jednaka dela.
Peći dve iste kore a u druge dve dodati po dve kašike mlevenog maka. Kore peći na 180C stepeni 10 min. Dimenzije pleha 20x30.
Za fil, staviti vodu da provri a u drugom sudu sa malo vode pomešati puding, šećer i gustin, zatim masu u mlazu sipati u provrelu vodu. Kad se fil zgusne, ohladiti ga pa spojiti sa umućenim margarinom.
Fil podeliti na četri jednaka dela pa filovati kore, ovim redom: bela kora, fil, crna kora, fil, bela kora, fil, crna kora, fil, odozgo kokos i mak.
Bonus video:
(Espreso/Glossy)