paŽnja
OVA RIBLJA ČORBA JE GOTOVA ZA SAT VREMENA: Ceo BALKAN se "kolje" oko NJE, a liči na nešto što ste SATIMA KUVALI
Ovaj recept za riblju čorbu je gotov za svega sat vremena
Mnogi vole riblju čorbu ali se ne ustručavaju da je prave jer vlada mišljenje da ona mora i do sedam sati da se kuva na tihoj vatri!
Ovaj recept za riblju čorbu je gotov za svega sat vremena
Dobro ste čuli! Jednostavan i brzinski recept, a ukus će vas sigurno oboriti sa nogu. Ono što je sigurno, svi će misliti da ste je kuvali satima i tražiće sigurno da im sipate još!
Sastojci:
500 g fileta oslićaglava šarana
dve šnicle šarana
konzerva tunjevine u komadima
200 grama dagnji
crveni luk
celer
beli luk
šargarepa
bosiljak
pasirani paradajz ili sok od paradajza
lovorov list
maslinovo ulje
kora limuna
biber
brasno
aleva paprika
so
Priprema:
Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom. Ujedno bi trebalo dodati i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate začine, dagnje i malo narendane kore limuna. Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa. Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.
(Espreso/Republika)