nema bolje za praznike
NAJKREMASTIJA SVEČANA SALATA "NOVOGODIŠNJI KAPRIZ": Za slavu, i praznike - 1 sastojak u pripremi je ključan
Svečana salata "Novogodišnji kapriz" je najkremastija za slavu, praznike i sve prilike, a ključan sastojak u pripremi je pomorandža
Slave su uveliko počele, a bliže nam se i praznici koje nestrpljivo svi iščekujemo.
Žene već smišljaju šta će da prave od hrane, a ono što je neizostavno jesu salate.
Od ukusne svečane salate "Beli princ" koja je jedna od najpopularnijih, pa sve do onih na koje smo navikli - ruska, mimoza, salata sa makaronama...
A sada je pred vama svečana salata "Novogodišnji kapriz" koja se razlikuje od klasičnih, jer se u nju dodaje i pomorandža.
Toliko je dobra da ćete je praviti i van svečanih prilika.
Ovo su sastojci za taj recept:
majonez
200 g dimljenih pilećih prsa
150 g kukuruza iz konzerve
400 g šargarepe
200 g tvrdog sira
Sada ide priprema:
Oko okrugle podloge stavite pokretnu ivicu, pa poređajte polovinu izrendane šargarepe kao prvi sloj svečane salate.
Premažite 1-2 kašike majoneza.
Iseckajte na kockice dimljenu piletinu, poređajte kao drugi sloj svečane salate, pa ponovo dodajte 1 ili 2 kašike majoneza.
Kada ražmažete majonez, pospite rendani tvrdi sir.
Ponovo razmažite 1 ili 2 kašike majoneza, pa rasporedite sloj kukuruza. Iseckajte unutrašnjost pomorandže, pa i nju rasporedite po vrhu svečane salate.
Stavite oko 100 g majoneza u špric za kolače, pa prošarajte preko pomorandže.
Rasporedite ostatak šargarepe, pa ponovo ukrasite majonezom.
Ostavite u frižider na 1-2 sata svečanu salatu da se stegne, skinite ivicu i služite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/J.K.)