njegova priprema je najbolja
SRPSKI KUVAR OTKRIO KAKO SPREMA NAJUKUSNIJU POSNU SLAVSKU SARMU: Ne pravi je bez 1 povrća - trik profesionalca
Srpski kuvar otkrio da najukusniju posnu slavsku sarmu ne pravi bez krompira, a taj trik znaju samo profesionalci
Domaćice kada spremaju slavu uglavnom se oslanjaju na svoje specijalitete koje svake godine prave za slavsku trpezu.
Bilo da je slava mrsna ili posna ona ne može da se zamisli bez sarme.
Kada je u pitanju sarma ono što žene uvek najviše zanima jeste zaprška, a tu više nećete imati dilemu jer stare domaćice je prave na najbolji način sa kojim nema greške.
E sada, je ispred vas posna slavska sarma srpskog kuvara koja se sprema od povrća, a zbog odličnog ukusa nećete ni primetiti da nema mesa.
On ima jedan trik koji znaju samo profesionalci.
Ovo su potrebni sastojci za recept:
Vode po potrebi
Veća glavica kupusa
So, biber, suvi začin, tucana paprika, lovorov list
1 šolja pirinča
3,4 šargarepe
4-7 krompira
3,4 čena belog luka
4,5 glavica crnog luka
Sada sledi priprema za posnu slavsku sarmu:
Izrendati šargarepu i krompir.
Crni luk izdinstati, pa dodati beli luk.
Kada se sve prodinsta dodati šargarepu i krompir, pa onda i pirinač.
Preko dodati začine i sve izmešati dok se lagano krčka.
Kada ste napravili smesu, uvijte sarmice i poređajte ih u šerpu.
Naliti vode da sarmice ogreznu, a onda ih kuvati na laganoj vatri oko 3 do 4 sata.
Prijatno i uživajte u posnoj slavskoj sarmi koja nema konkurenciju.
Bonus video:
(Espreso/Stil/V.M.)