Posne sarme, Foto: Privatna arhiva

uuh, kakve su!

NAJBOLJE POSNE SARME PO BAKA JELINOM RECEPTU: Jedan TAJNI sastojak im daje SAVRŠEN ukus - i gurmani će odlepiti

Najbolji recept za posnu sarmu

Objavljeno: 04.12.2023. 09:16h

Retko gde ćete naći pravi recept za dobru posnu sarmu od kiselog kupusa. Zato vam mi donosimo provereno najbolji od naše baka Jele, koji ćete praviti i posle posta u mnogim prilikama.

Potrebno je:

  • listovi kiselog kupusa
  • 1 viliki praziluk
  • 1 veca sargarepa
  • 1 manji celer
  • 1 manji krompir
  • 1 cela glavica belog luka
  • 2 kasike ajvara
  • 2 kasike jecmenih pahuljica
  • 100 g pirinca
  • suvog zacina
  • ml. paprika i tucana ljuta
  • lovorov list
  • ulje

Priprema:

Na ulju proprziti praziluk sargarepu da dodavati jedno po jedno seckano povrce celer, krompir dodati pahuljice opran pirinac, seckan beli luk.

Dodavati zacine, ml papriku biber suvi zacin, ajvar

foto: Privatna arhiva

Sve dobro izjednaciti, Listu kupisa ukloniti deblji deo lista staviti punu kasiku nadeva, saviti sa strane i uviti sarme malo poduze,

foto: Privatna arhiva

Redjati uspravno u serpu. U sredinu naseckati sredinu kupusa koja je ostala dodati jos malo paprike ako imate malo dimljene ribe dobo ce doci.

foto: Privatna arhiva

Ubaciti lovorov list preliti vodom i krckati sarmu 2,5 sata na tihoj vatri, Po zelji zapeci, Uzivajte u savrsenstvu ukusa.

BONUS VIDEO

(Espreso)