uuh, kakve su!
NAJBOLJE POSNE SARME PO BAKA JELINOM RECEPTU: Jedan TAJNI sastojak im daje SAVRŠEN ukus - i gurmani će odlepiti
Najbolji recept za posnu sarmu
Retko gde ćete naći pravi recept za dobru posnu sarmu od kiselog kupusa. Zato vam mi donosimo provereno najbolji od naše baka Jele, koji ćete praviti i posle posta u mnogim prilikama.
Potrebno je:
- listovi kiselog kupusa
- 1 viliki praziluk
- 1 veca sargarepa
- 1 manji celer
- 1 manji krompir
- 1 cela glavica belog luka
- 2 kasike ajvara
- 2 kasike jecmenih pahuljica
- 100 g pirinca
- suvog zacina
- ml. paprika i tucana ljuta
- lovorov list
- ulje
Priprema:
Na ulju proprziti praziluk sargarepu da dodavati jedno po jedno seckano povrce celer, krompir dodati pahuljice opran pirinac, seckan beli luk.
Dodavati zacine, ml papriku biber suvi zacin, ajvar
Sve dobro izjednaciti, Listu kupisa ukloniti deblji deo lista staviti punu kasiku nadeva, saviti sa strane i uviti sarme malo poduze,
Redjati uspravno u serpu. U sredinu naseckati sredinu kupusa koja je ostala dodati jos malo paprike ako imate malo dimljene ribe dobo ce doci.
Ubaciti lovorov list preliti vodom i krckati sarmu 2,5 sata na tihoj vatri, Po zelji zapeci, Uzivajte u savrsenstvu ukusa.
BONUS VIDEO
(Espreso)