paŽnja
OVAJ MELEM PODIŽE IMUNITET I ŠTITI OD PREHLADE, ALI SAMO AKO GA OVAKO NAPRAVITE: Odrasli "PREŽIVLJAVAJU" na njemu
Kriške limuna staviti na dno tegle i dodati đumbir, zatim preliti medom po izvoru, zatim novi red limuna i đumbira uz dodavanje meda i tako dok se tegla ne napuni.
Limun i đumbir mnogi koriste jer su dobri za podizanje imunitet, štite od virusa i prehlada. Zato vam predlažemo da napravite melem koji možete konzumirati u toku zime na bazi ovih sastojaka.
Ovo je jedan jednostavan, a ukusan recept za jači imunitet u čijem ukusu ćete moći da uživate.
Sastojci:
2 limuna
koren đumbira
malo meda
Limun se pre pripreme dobro očisti, najpre se kora istrlja krupnom solju, zatim soda bikarbonom i ostaviti da odstoji u vodi u kojoj je rastvorena soda bikarbona 15 minuta.
vitamin c, pomorandža, limun
Naseckati limun na što tanje kolutiće, pripremiti i komadiće đumbira. Iz limuna izvaditi semenke kako smesa ne bi bila gorka.
Kriške limuna staviti na dno tegle i dodati đumbir, zatim preliti medom po izvoru, zatim novi red limuna i đumbira uz dodavanje meda i tako dok se tegla ne napuni.
Preporučuje se da se potroši u periodu od dve do četiri nedelje.
Na videu u prilogu pogledajte kako se priprema ovaj melem.
(Espreso/srbija danas)