Meso, Foto: Profimedia

kuvajte kao profesionalac

OVO JE JEDINI ISPRAVAN NAČIN DINSTANJA MESA: Genijalan caka iskusnih kuvara za SOČNOST i savršen UKUS kao u kafani

Evo jednostavnog univerzalnog recepta za pripremu mesa, a ostale sastojke možete prilagoditi prema želji

Objavljeno: 03.12.2023. 15:53h

Dinstano meso, bilo da je reč o junećem ili svinjskom gulašu ili paprikašu, ima neodoljivu sočnost i topi se u ustima, upijajući bogatstvo ukusa i mirisa. Ovakva jela pružaju pravi užitak gurmanskim nepcima.

Ključ uspeha kod dinstanja mesa leži u strpljenju, jer što duže traje proces, to će meso postati ukusnije i razmazivije. Evo jednostavnog univerzalnog recepta za pripremu mesa, a ostale sastojke možete prilagoditi prema želji.

Sastojci:

Oko 700 g svinjskog mesa

1 puna kašika masti

Voda

1 kašika suvog začina

Mlevena crvena paprika

Priprema:

1. Meso iseckajte na kocke, stavite ga u dublju šerpu, prelijte vodom da prekrije meso i dodajte mast i suvi začin. 2, Ostavite meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada, pustite da ispari sva voda i da se malo zapeče. 3. Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike. 4. Poslužite meso sa omiljenim prilogom, bilo da je to sveže ili pečeno povrće, na primer, krompir.

BONUS VIDEO

(Espreso/24sedam/K.B.)