kuvajte kao profesionalac
OVO JE JEDINI ISPRAVAN NAČIN DINSTANJA MESA: Genijalan caka iskusnih kuvara za SOČNOST i savršen UKUS kao u kafani
Evo jednostavnog univerzalnog recepta za pripremu mesa, a ostale sastojke možete prilagoditi prema želji
Dinstano meso, bilo da je reč o junećem ili svinjskom gulašu ili paprikašu, ima neodoljivu sočnost i topi se u ustima, upijajući bogatstvo ukusa i mirisa. Ovakva jela pružaju pravi užitak gurmanskim nepcima.
Ključ uspeha kod dinstanja mesa leži u strpljenju, jer što duže traje proces, to će meso postati ukusnije i razmazivije. Evo jednostavnog univerzalnog recepta za pripremu mesa, a ostale sastojke možete prilagoditi prema želji.
Sastojci:
Oko 700 g svinjskog mesa
1 puna kašika masti
Voda
1 kašika suvog začina
Mlevena crvena paprika
Priprema:
1. Meso iseckajte na kocke, stavite ga u dublju šerpu, prelijte vodom da prekrije meso i dodajte mast i suvi začin. 2, Ostavite meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada, pustite da ispari sva voda i da se malo zapeče. 3. Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike. 4. Poslužite meso sa omiljenim prilogom, bilo da je to sveže ili pečeno povrće, na primer, krompir.
BONUS VIDEO
(Espreso/24sedam/K.B.)