recept
OVAKO BAKE SA SELA PRAVE BRZINSKU VEČERU: Ne morate da čekate TESTO DA NARASTE, gotovo očas posla
Ovako bake sa sela prave brzinsku večeru
Ako vam je ponestalo ideja za večeru ili doručak, isprobajte ovaj recept za uštipke.
Sastojci:
- 500 g pšeničnog brašna,
- 200 g heljdinog brašna,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 2 dl jogurta i
- po potrebi mlaka voda
Priprema:
Pomešajte obe vrste brašna, pa dodajte šećer, kvasac, so i jogurt. Dok mešate sve vreme, postepeno dodajte mlaku vodu. Testo neka bude mekano, pa ga ostavite malo da naraste.
Kada prođe pola sata, premesite ga i ostavite još jednom da naraste.
U dublju šerpu sipajte ulje ili mast za prženje i dobro ga ugrejte – ne sme da bude pregrejano, jer će uštipci spolja brzo potamneti, a unutra će ostati neprženi. Nauljite kašiku i njom spuštajte testo u vrelo ulje. Pazite prilikom okretanja uštipaka, ili ih kašikom okrenite, ili protresite šerpu.
Gotovo uštipke stavljajte na salvetu kako bi upila svu nepotrebnu masnoću.
Bonus video: LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara
(Espreso/Krstarica)