recept
OMILJENA SRPSKA TORTA MOŽE BITI I POSNA, NAPRAVITE JE ZA SLAVU I OBRADUJTE GOSTE: Još jeftinija priprema ČIZKEJKA
Na kraju, izvadite i sklonite obruč. Secite čizkejk na parčiće i poslužite.
Čizkejk je godinama unazad jako popularna poslastica . Kolač od voća i sira može da se pravi na više načina, sa različitim sastojcima. Mi vam donosimo recept za posni čizkejk.
300 g posnog mlevenog keksa
125 g posnog margarina
150 ml soka od pomorandže
ZA BELI FIL
500 ml posne slatke pavlake
250 g posnog margarina
20 g želatina
100 ml vode
ZA VOĆNI FIL
800 g malina ili smrznutog crvenog voća (jagode, maline, višnje)
10 kašika šećera
20 g želatina
100 ml vode
Potrebno je
Za podlogu U posudu stavite mleveni keks, dodajte otopljen posni margarin, i dobro izmešajte. Onda dodajte sok od pomorandže i sve promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Stavite obruč na tacnu, pa rasporeditie pripremljenu smesu i poravnajte.
Za beli fil Umutite mikserom posnu slatku pavlaku, dodajte posni margarin za mazanje i sve dobro opet umutite. Zatim razmutite želatin u vodi pa stavite na šporet i kuvajte 2 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 2 minuta. Onda postepeno dodajte u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Tu smesu nanesite preko podloge.
Za voćni fil Stavite u šerpicu maline pa dodajte šećer i izmešajte. Želatin rastvorite u vodi i sipajte u šerpicu. Onda dobro izešajte pa stavite na šporet i kuvajte do potrebne gustine. Ostavitie da se ohladi, pa nanesite preko belog fila. Kolač stavite u frižider da se stegne. Na kraju, izvadite i sklonite obruč. Secite čizkejk na parčiće i poslužite. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Trpeza)