Pletenice, Foto: Bakina kuhinja

recept

BAKINE PLETEICE SA PAVLAKOM, BOLJE NEGO U PEKARI: Tajna MEKANOG TESTA je u OVOM SASTOJKU, tope se u ustima

Ukusno pecivo koje možete pojesti za doručak ili večeru

Objavljeno: 01.12.2023. 09:22h > 09:26h

Fine mekane pletenice sa pavlakom kao iz pekare.

Potrebno je:

29 gr kvasca

40 ml mlake vode

Ukusne pletenicefoto: Bakina kuhinja

1 kašika sšećera

2 pune kašike kisele pavlake

20 ml ulja

100 ml mleka

550 gr brasno

Priprema:

Izmrviti kvasac u mlakoj vodi i dodati secer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati mleko, pavlaku i ulje, Dodavati brasno da i zamesiti glatko testo srednje tvrdo. Pokriti da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Bakine pletenice FOTO: Bakina kuhinja
Bakine pletenice FOTO: Bakina kuhinja

Podeliti na dva dela i oblikovati lopte, pa pokriti da odmori još 5-6 minuta. Razviti na pravouoginik. Premazati malo margarinom i iseći na trake 2 cm.

Staviti 4 trake jednu preko druge i štapicem za roštilj koji ste premazali margarinom. Pritisnuti na sredinu do kraja pa izvući štapić i iseći nožem.

Prstinama pritisnuti kraj jedan pa uviti u pletenicu. Ređati u podmazan pleh i pokriti da odmara 10 minuta. Peći na 220 stepeni 35 minuta da porumeni. Pokriti krpom da omeknu.

Fantazija!

(Espreso)