recept
BAKINE PLETEICE SA PAVLAKOM, BOLJE NEGO U PEKARI: Tajna MEKANOG TESTA je u OVOM SASTOJKU, tope se u ustima
Ukusno pecivo koje možete pojesti za doručak ili večeru
Fine mekane pletenice sa pavlakom kao iz pekare.
Potrebno je:
29 gr kvasca
40 ml mlake vode
1 kašika sšećera
2 pune kašike kisele pavlake
20 ml ulja
100 ml mleka
550 gr brasno
Priprema:
Izmrviti kvasac u mlakoj vodi i dodati secer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati mleko, pavlaku i ulje, Dodavati brasno da i zamesiti glatko testo srednje tvrdo. Pokriti da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Podeliti na dva dela i oblikovati lopte, pa pokriti da odmori još 5-6 minuta. Razviti na pravouoginik. Premazati malo margarinom i iseći na trake 2 cm.
Staviti 4 trake jednu preko druge i štapicem za roštilj koji ste premazali margarinom. Pritisnuti na sredinu do kraja pa izvući štapić i iseći nožem.
Prstinama pritisnuti kraj jedan pa uviti u pletenicu. Ređati u podmazan pleh i pokriti da odmara 10 minuta. Peći na 220 stepeni 35 minuta da porumeni. Pokriti krpom da omeknu.
Fantazija!
(Espreso)