Rozen kolač sa čokoladom i plazmom, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

sećate li se ovoga?

NAJSOČNIJA POSLASTICA KOJU SAMO NAŠE BAKE ZNAJU DA SPREME: Rozen kolač sa čokoladom i plazmom - ukus iz detinjstva

Rozen kolač sa čokoladom i plazmokm je najsočnija poslastica koju samo naše bake znaju da spreme

Objavljeno: 30.11.2023. 22:03h > 22:09h

Poslastice koje nam naprave naše bake ne mogu da porede ni sa kupovnim, pa čak ni sa onim koje spreme naše majke.

Starinske torte i kolači su nam omiljeni, a naročito oni u kojima ima plazme i čokolade.

Sada je baš jedan takav u pitanju, a reč je o rozen kolaču sa čokoladom i plazmom.

Kore natopljene filom se tope u ustima, a sa tacne nestanu toliko brzo, da ćete morati da napravite dve ture.

Mleko u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Recept je ispred vas sa ovim sastojcima:

300 g mlevene plazme

1 pakovanje (10 korica) rozen kora

300 g mlevenih oraha

500 ml mleka

150 g putera

250 g šećera

Spremanje fila za rozen kolač sa čokoladom i plazmomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

50 g čokolade

Za glazuru:

3 kašike ulja

100 g čokolade

Priprema:

Mleko i šećer staviti da provri.

Fil preko rozen korafoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

U vrelo dodati čokoladu i puter i kada se istope dodati mlevene orahe i mlevenu plazmu.

Sjediniti, ostaviti da se prohladi i mlakim filom filovati kore.

Da bi se dobili slojevi fila iste debljine, treba ga podeliti na 9 delova, za svaku koricu sem za poslednju.

Rozen kolač sa čokoladom i plazmomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Kolač blago pritisnuti i ostaviti da prenoći.

Za glazuru, zagrejati čokoladu i ulje, preliti preko kolača i ravnomerno razmazati.

Bonus video:

(Espreso/Recepti.com)