Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

paŽnja

UBACITE OVAJ SASTOJAK U POSNI PREBRANAC I DUPLO ĆE BITI BOLJI OD MRSNOG: Ni za 3 života vam NE BI PAO NA PAMET, ŠOK

Jedan sastojak će mu dati specifičan ukus

Objavljeno: 30.11.2023. 12:56h > 13:05h

Prebranac je jedno od onih jela koja su nezaobilazna na posnoj trpezi. Ovaj recept poseban je zbog jednog sastojka koji mu daje neodoljiv ukus, a nije toliko uobičajen sastojak - majčina dušica. Kada ga jednom ovako napravite, ovo će postati vaš omiljeni recept

Jedan sastojak će mu dati specifičan ukus

Sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/SimpleMealPrep

750 g belog pasulja

1 sveža paprika

2 dl maslinovog ulja

6 čena belog luka

600-650 g crnog luka

240 g paradajz pelata

8 kesica čaja od nane

6-8 kašičica mlevene crvene paprike

6-7 kašičica suvog začina

Priprema:

Pasulj potopite u hladnu vodu veče uoči kuvanja. Isperite ga, sipajte vodu i kuvajte dok ne provri. Kad provri, ostaviti da se kuva još 5 minuta, a onda prospite tu vodu i sipajte novu, toplu vodu. Ubacite svežu papriku očišćenu od semenki i peteljke. Ako je potrebno, povremeno dolivajte vodu. Kad je pasulj gotov, paprika će biti potpuno raskuvana, pa je izvadite. Kuvani pasulj procedite i sačuvajte tečnost. U posebnu šerpu stavite da se dinstaju beli i crni luk sa 2 dcl maslinovog ulja. Kad je luk gotov, dodajte mu usitnjen pelat. Prodinstajte još malo, a zatim isključite vatru. Isecite kesice čaja od nane i sadržaj sipajte u šerpu sa lukom. Dodajte mlevenu crvenu papriku i suvi začin. U šerpu sa pasuljem sipajte smesu od luka. Dodajte 6 dcl tečnosti u kojoj se pasulj kuvao. Dobro promešajte, sipajte u blago nauljenu vatrostalnu posudu i pecite na 200°C oko 35 minuta.

(Espreso/Republika)