savršen ukus!
POSNI MORAVSKI PASULJ ĆE OBRADOVATI SVAKOG VERNIKA: Ovakav još niste probali - neobična priprema, ukus pun pogodak
Posni moravski pasulj verovatno do sada niste spremali, a veoma zdrav pun vlakana
Ako ste savladali osnove pripremanja pasulja, onda isprobajte i ovaj neobičan način kuvanja moravskog pasulja. Recept je jednostavan, a napuniće vam stomak. Idealan ručak za Božićni post.
Potrebno je:
800 grama do 1 kg pasulja
1 glavica belog luka
2 l vode
3-4 glavice crnog luka
1 kašika brašna, so, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
Suva paprika za punjenje, a možete koristi i svežu ili papriku iz turšije.
Priprema:
Pasulj stavite u vodu pa kuvajte oko sat vremena. U tiganj stavite luk da se dinsta, pa mu dodajte začine a potom i proceđen pasulj, kao i malo vode iz pasulja.
Paprike punite pasuljem pa ređajte u vatrostalnu činiju ili grne. Zalijte sa malo vode iz kuvanog pasulja.
Stavite sve u rernu na 200 stepeni Celzijusa oko jedan i po do dva sata, prenosi Lepote Srbije.
BONUS VIDEO
(Espreso/Krstarica/M.K./Lepotesrbije)