recept
POSNA MUSAKA SA PEČURKAMA, JELO KOJE OBARA SA NOGU: Ukus je još bolji od one sa MLEVENIM MESOM i to zbog OVE CAKE
Za današnji ručak vam predlažemo da napravite posnu musaku sa pečurkama i krompirom. Obavezno isprobajte!
Musaka je tradicionalo jelo, a može da se spremi od raznovrsnih namirnica. Kod nas je poznata musaka sa krompirom i mlevenim mesom, a na isti način je pripremaju i Italijani. Grčka verzija musake se malo razlikuje, jer oni dodaju patlidžan i bešamel sos.
Ako volite ovo jelo, onda vam donosimo sjajan recept. Napravite posnu musaku sa pečurkama i krompirom u kojoj će uživati cela porodica, a možete da je služite sa sezonskom salatom.
Sastojci:
700 g krompira
200 g pirinča
200 g bukovače
200 g miksa za gulaš od pečuraka
1/2 praziluk
2-3 čena belog luka
Recept za posnu musaku sa pečurkama i krompirom:
Pirinač isperite u više voda, pa ostavite da malo odstoji u poslednjoj vodi. Zatim u tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckan praziluk. Kada omekša dodajte seckane pečruke i pržite još malo.
Na kraju dodajte mleveni beli luk i začinite po želji, pa promešajte. Krompir isecite na kolutove, kao i uvek za musaku, pa malo nauljite i začnite. Promešajte rukama da se sastojci lepo sjedine. Procedite pirinač i pomešajte ga sa pečurkama.
Vatrostalnu posudu nauljite, pa poređajte krompir, fil sa pečurkama i pirinčem, još jedan sloj krompira, pa fil i na kraju još jedan sloj krompira. Prelijte ključalom vodom, pa pecite musaku u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena (zavisi od vaše rerne).
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)