slatko uživanje
POSNE KROFNE KOJE ĆETE TAMANITI ZA VREME BOŽIĆNOG POSTA: Mekane kao PAMUK, bez mleka i jaja, a UKUSNIJE od OBIČNIH
Kako se prave najukusnije i sočne veganske ili posne domaće krofne?
Ukoliko se pridržavate pravoslavnog Božićnog posta ili praktikujete vegansku ishranu, ovaj recept za posne krofne biće baš po vašem ukusu.
One su tako ukusne da gotovo da nema razlike u odnosu na mrsnu verziju, a ako pratite uputstvo korak po korak dobićete i mekano pecivo kog vam nikad nije dosta!
Saznajte i da li je kečap postan, mogi vernici ne znaju šta je istina.
Sastojci:
pola kilograma brašna
40 grama kvasca
2,5 dl mlake vode
2 kašike kristal šećera
50 grama posnog margarina
šećer u prahu za posipanje
2 kesice vanilinog šećera
Priprema
U malo mlake vode izmrvite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i razmutite, Pospite jednom kašičicom brašna i ostavite pokriveno na 10 minuta da se kvasac "aktivira".
Potom dodajte ostatak šećera, vanilin šećer, margarin, pa vodu i na kraju brašno i dobro sve zamesite, pa ostavite da nadođe.
Posle pola sata razvucite testo i vadite čašom, pa rastanjite još malo i ostavite nadođe još 10-ak minuta
Pržite jednu po jednu krofnicu u zagrejanom biljnom ulju, s obe strane dok lepo ne porumene, pa ređajte po papirnom ubrusu da se ocedi višak masti.
Kad se prohlade, pospite šećerom u prahu.
Bonus video:
(Espreso/Glossy)