ukus detinjstva
JEFTINA POSLASTICA KOJU SU SVI U STAROJ JUGI TAMANILI: Baka Jela podelila STARINSKI RECEPT iz tog doba, SAVRŠENA
Probajte da je napravite, uopšte nije teško
Sezonsko voće su trenutno samo jabuke i citrusi, a da li postoji išta lepše nego kada u ovako hladnim danima pojedete pitu sa jabukama i uz to vaš omiljeni čaj?
Baka Jela nam je podelila recept za jednu takvu najobicniju pitu sa jabukama i grizom.
Potrebno je:
500 gr gotovih tankih kora za baklavu
1 kg jabuka
4 kašike griza
2 kašike šećera
malo ulja
Za preliv:
1 šolja od 200 gr secera
1 šolja vode
1 vanilin šećer
limun
Priprema:
Jabuke izrendati dodati šećer, cimet, griz i malo ulja. Koru raširiti na sto pa premazati sa uljem.
Dodati drugu, pa treću koru i premazati ih. U dno staviti 3 kašike jabuka i rasporediti po dužini.
Urolati i ređati u podmazan peleh. Iseći na manje rolate i premazati uljem. Peci na 200 stepeni C oko 40 minuta da porumeni.
U šerpu sipati šećer dodati vodu i kolutove limuna, kuvati 3, 4 minuta i pred sam kraj dodati vanilin šećer. Ostavite da se ohladi
Pečenu pitu preliti ohlađenu i služiti.
Bonus video:
(Espreso)