uuh, kakve su!
RECEPT ZA POSNE PALAČINKE SPREMAĆETE I KAD SE ZAVRŠI POST: Vazdušaste i meke - nestaće sa tanjira za tili čas
Omiljenu poslasticu možete pripremati i za vreme posta, a evo kako da prilagodite recept
Ko kaže da tokom posta morate da se odreknete slasnih palačinki? Iako se palačinke prave sa mrsnim sastojcima, pomoću ovog recepta ćete napravite savršene posne palačinke u kojima ćete uživati.
Toliko su ukusne, vazdušaste i meke da neće primetiti razliku između njih i onih mrsnih.
Sastojci:
500 ml vode
300 g brašna
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
2 kesice vanilin šećer
3 kašike ulja
1 kašičica praška za pecivo
džem ili drugi posni namaz po izboru
Priprema:
U većoj posudi prvo pomešajte sve suve sastojke. Zatim polako dolivajte vodu i sve vreme mutite mikserom.
Na kraju dodajte i ulje i sve dobro promešajte.
Tiganj zagrejte, podmažite ga sa malo ulja, pa pecite palačinke s obe strane.
Kada su gotove, namažite ih džemom ili drugim posnim namazom.
BONUS VIDEO
(Espreso/telegraf/Tamara Ilić)