uuh, kakvi zalogaji!
NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE BRESKVICE IZ STAROG KUVARA: Ukusnu zalogaji - brzo se prave, a još brže nestanu sa tanjira
Ovaj recept je prilagođen svima, čak i potpunim početnicima u kuhinji
Sa jednostavnim sastojcima i laganom pripremom, ove breskvice postaće omiljena poslastica na vašem slavskom stolu ili bilo kojem drugom posebnom trenutku. Uživajte u posnim danima uz ovaj super jednostavan recept.
Sastojci:
- 100 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml sojinog mleka
- 400 g brašna
- 12 g praška za pecivo
Za sirup:
- 100 g šećera
- 200 ml vode
- 1 kašika džema
Za dekoraciju:
Džem
Kokos
Priprema:
1. Umutite glatko testo mešanjem šećera, vanilin šećera, ulja i sojinog mleka. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.
2. Oblikujte rukama kuglice od testa i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
3. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. 4. Nakon pečenja, malo izdubite svaku kuglicu i napravite rupu za džem.
5. U šerpi pomešajte šećer, vodu i džem, kuvajte uz mešanje dok se šećer ne rastvori.
6. Uvaljajte svaku lopticu u pripremljeni sirup i vraćajte ih na pleh.
7. Napunite svaku rupu džemom, spojite dve loptice i uvaljajte u šećer za dekoraciju.