recept
SEKA ALEKSIĆ OTKRILA KAKO SPREMA NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Caka je u samo 2 TAJNA SASTOJKA, zato budu SLATKE i MEKANE
Napravite savršene palačinke po receptu čuvene pevačice, a tajna se krije u 2 obična sastojka
Naša poznata pevačica, Seka Aleksić, odavno je uplovila u kulinarske vode, obzirom da kuva još iz tinejdžerskih dana. Zna da spremi mnoga tradicionalna jela, ali ono u čemu najviše uživa su poslastice. Ona pravi sve, od komplikovanih do jednostavnih, a podelila je svoju tajnu i za savršene palačinke. Seka Aleksić se kune u ovaj recept i tvrdi da se palačinke neće zalepiti i da će biti vazdušaste.
U čemu je njena tajna?
Ona u testo za palačinke dodaje i vanilin šećera, a kako ona kaže bitno je da ga dodate u velikim količinama, a preporuka je nekih 3-4 kesice. Takođe, ako želite da palačinke imaju još lepši i bolji ukus dodajte i malo kokosa (dovoljno je 2-3 kašike). Ovo 2 sastojka su sve što vam je potrebno da palačinke uspeju.
U nastavku teksta donosimo vam regularan recept za palačinke u koji ćemo dodati i Sekina 2 tajna sastojka.
Sastojci:
2 jajeta
200 g brašna
200 ml mleka
200 ml kisele vode
1 kašika ulja
1 kašika putera
prstohvat soli
3-4 kesice vanilin šećera
2 kašike kokosa
Palačinke po receptu Seke Aleksić:
Umutite jaja, pa sipajte pola količine mleka i dodajte prosejano brašno. Sjedinite mikserom, pa sipajte preostalo mleko, kisleu vodu, ulje, istopljeni puter, so, vanilin šećer i kokos. Dobro sjedinite mikserom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da testo za palačinke odstoji nekih 20 minuta. Pržite palačinke u nauljenom tiganju.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)