preukusno
OVO SVI SRBI JEDU TOKOM BOŽIĆNOG POSTA: Sve stavite u PLEH i ručak će biti gotov dok ODMARATE i pijete kafu
Posni ručak koji svi Srbi jedu tokom Božićnog posta
Uskoro počinje Božićni post, ali to ne znači da treba da se odreknete ukusne hrane. Danas postoji toliko posnih namirnica da možete da pravite prave specijalitete. Mi vam predlažemo da isprobate i recept za bakalar pripremljen sa krompirom i paprikama. Ovako ukusan posni ručak će se dopasti celoj porodici, a ovu ribu možete da zamenite i nekim drugim filetima po želji.
Sastojci:
- 4 fileta bakalara
- 4 srednja krompira
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica slatke paprike
- 125 ml belog vina
- brašno
Recept za ribu bakalar sa krompirom i paprikom:
Ribu bakalar uvaljajte u brašno i ispržite u ulju. Izvadite iz tiganja i stavite na ubrus da se procedi. Zatim u tiganju na malo ulja propržite crni luk isečen na rebarca i kada omekša dodajte slatku papriku i belo vino. Promešajte i kuvajte dok vino ne ispari. Izvadite luk iz tiganja, pa u istom propržite papriku isečenu na trake. Krompir isecite na tanke kolutove, posolite i kuvajte u provreloj vodi. U tepsiju poređajte krompir, pa preko stavite ribu, crni luk i papriku. Služite bakalar za ručak ili slavu.
Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/Stvar ukusa)