Posne sarme, Foto: Printscreen/youtube/Uvek Ukusno

sočna

BOŽIĆNI POST POČINJE SUTRA, A OVO JE JEDINSTVEN RECEPT ZA POSNU SARMU: Ovako spremljena je BOLJA OD MRSNE

Ukusna alternativa klasičnoj sarmi dolazi u obliku ove originalne posne verzije, koja kombinuje tunjevinu, aromatične pečurke i hrskav pirinač

Objavljeno: 27.11.2023. 06:30h

Ova jedinstvena posna sarma obećava da će osvojiti vaše nepce na prvi zalogaj. Saznajte kako da sa lakoćom pripremite ovo ukusno jelo, u kojem se tradicionalni sastojci zamjenjuju neodoljivom kombinacijom morskih i kopnenih ukusa.

Vreme pripreme:

90 minuta

Sastojci:

Posna sarmafoto: Printscreen/youtube/Uvek Ukusno

2 crna luka

1 praziluk

1 šargarepa

200 g pirinča

100 g pečuraka

400 g tunjevine

kiseli kupus

Za preliv:

1 kašičica slatke paprike

3 čena belog luka

voda

Priprema:

1. Sitno iseckajte crni luk i praziluk, pa ih propržite na ulju. Dodajte seckanu šargarepu i pečurke, posolite i promešajte. 2. Dodajte opran pirinač i dobro promešajte. Začinite po ukusu, a zatim dodajte proceđenu tunjevinu. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. 3. Uzmite listove kiselog kupusa, operite ih, stavite nadev i urolajte. 4. Ređajte u nauljenu tepsiju. 5. Pripremite preliv od pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike, pa prelijte preko sarmi. 6. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Bonus video:

(Espreso/24sedam)