savršena za posne dane
STARE DOMAĆICE PRAVE NAJBOLJU POSNU SARMU OD KISELOG KUPUSA: Ukusna i sočna - recept iz sveske će vas oduševiti
Najukusnija posna sarma sa kiselim kupusom ni prave gurmane ne ostavlja ravnodušnim
Možete obogatiti Božićni post ovim posnim jelom, ili jednsotavno ako ste ljubitelj sarmi na sve načine, ovo je idealan recept za vas.
Sarma ne mora uvek da bude puna mesa kako bismo uživali u ovom delikatesu.
Sastojci
Potrebno je:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 300 g pirinča
- 2 veće šargarepe
- po ukusu suvi biljni začin
- po ukusu slatka paprika
- po ukusu biber
- po ukusu so
Priprema
Pripremiti listove kupusa, a zatim napraviti fil.
Prodinstati crni luk, dodati odmah alevu papriku i uprziti, dodati skoro obaren pirinač i sitno seckanu šargarepu, kao i beli luk, dodati začine po ukusu.
Skloniti sa vatre pa ostaviti da se malo prohladi.
Uvijati sarme i ređati u lonac (dno lonca prethodno obloziti listovima kupusa) na kraju prekriti sarme listovima kupusa, naliti vode i kuvati 3-4h.
BONUS VIDEO
(Espreso/Recepti.com)