recept
ISKUSNA KUVARICA PODELILA RECEPT ZA NAJZDRAVIJI PIRE KROMPIR: Ako ga skuvate na OVAJ NAČIN više će prijati STOMAKU
Julia Child osmislila je recept sa čak 30 režnjeva belog luka, uz dodatak posebnog sastojka – bešamel sosa
Kuvarica Julia Child imala je niz neodoljivih recepata, a među njima se nalazi i onaj za nešto jednostavno i ukusno kao što je pire krompir. Mnogi ga vole jer ga je lako kombinovati uz više vrsta mesa, a njegova kremasta tekstura ono je što ga čini drugačijim prilogom.
Pire krompir je jedna od popularnijih priloga za mnoge, možemo ga jesti uz meso ili salatu. Proces je započeo kuvanjem belog luka od par minuta, a onda i dodavanjem 4 kašike maslaca. Nakon toga ostavite da se sve krčka oko 15 minuta.
Potom ide priprema krompira, koje treba narezati na kriške. Prelijte ih hladnom vodom, dodajte malo soli i stavite na jaku vatru. Nakon što je voda prokuvala, treba pustiti krompire da se kuvaju oko 20 minuta. Zatim je vreme za bešamel sos.
Kad je beli luk omekšao, u smesu treba dodati par kašika brašna. Brašno se meša u rastopljeni maslac dve minute, dok sve ne postane zlatno, gusto i penasto. Zatim treba dodati mleko i mešati, pustiti da se lagano kuva oko pet minuta dok se ne zgusne.
Bonus video:
(Espreso/Krtarica)