RECEP
NAŠI STARI SU U PASULJ UBACIVALI OVAJ SASTOJAK JER DAJE POSEBAN ŠMEK: Na ovom jelu su odrasle MNOGE GENERACIJE
Pasulj i ribanac iskombinujte i napravite starnisko jelo koje će se svima dopasti. Možete da ga služite za ručak uz parče hleba
Čorbast pasulj i jela od kiselog kupusa su nezaobilazna čim dođe hladno vreme, a ako ne postoji osoba koja ne voli specijalitete od ovih namirnica. Zato vam predlažemo da ih spojite u jedno jelo i napravite lički pasulj sa ribancem, a ukus obogatite suvim rebrima i slaninom.
Možda vam ova kombinacija ne deluje primamljivo, ali ništa bolje nećete probati. Ako želite da izbegnete nadimanje od pasulja, onda je najbolje da dodate nanu.
Sastojci:
400 g pasulja
400 g kiselog ribanca
1 crni luk
3 čena belog luka
250 g slanine
500 g suvih rebara
2 kašike slatke paprike
2 krompira
Recept za lički pasulj sa ribancem:
Pasulj stavite u šerpu i prelijte ga vodom, pa ostavite preko noći. Sutradan procedite, pa sipajte novu vodu i dodajte suva rebra, pa skuvajte pasulj. Umesto suvih rebara možete da koristite i kobasicu. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk i kada omekša dodajte slatku papriku i promešajte.
Dodajte kupus, sipajte čašu vode i dinstajte. Nakon 20 minuta dodajte seckanu slaninu i mleveni beli luk, pa ostavite na šporetu još nekih 10 minuta. Dodajte kuvanom pasulju i promešajte. Dok se pasulj i kupus kuvaju odvojeno, vi u trećoj šerpi skuvajte i sečeni krompir i dodajte u pasulj na kraju. Lički pasulj sa ribancem je gotov.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)