Čokoladna torta sa grizom, Foto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

nešto najjače

ČOKOLADNA TORTA SA KOKOSOM JE JEDNA OD NAJSOČNIJIH: Kore natopljene kremastim filom - poslastica za sve prilike

Čokoladna torta sa kokosom je jedna od najsočnijih, kore su natopljene kremastim filom, a to je i poslastica za sve prilike

Objavljeno: 24.11.2023. 22:27h

Kako bi vam vikend bio ispunjen i dobro prošao važno je da napravite poslasticu u kojoj ćete uživati dok je jedete.

Osim ukusnih kolača koje spremate za slavu i praznike, tako će vam jedna torta dobro doći i za svakodnevne prilike.

Svi volimo deserte, a takva je i jedna čokoladna torta sa kokosom.

Najsočnija je, lagana, kremasta...

Fil za čokoladnu tortu sa kokosomfoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

Ovo su sastojci za recept:

100 g kokosa

gotove čokoladne kore

50 g bele čokolade

Fil za čokoladnu tortu sa kokosomfoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

400 g kondenzovanog mleka

200 ml slatke pavlake

100 ml mleka

Za prelivanje kora treba:

30 g šećera

200 ml mleka od kokosa

Potrebno je još:

kokos

Kora za čokoladnu tortu sa grizomfoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

400 g kondenzovanog mleka

200 g čokolade

400 ml slatke pavlake

Način pripreme:

U šerpi pomešajte kondenzovano mleko, pa sipajte slatku pavlaku i mleko, pa promešajte. Kuvajte par minuta, a onda dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Dodajte i kokos, pa promešajte.

Filovanje čokoladne torte sa grizomfoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

Kuvajte na niskoj temepraturi dok se ne pojave mehurići, uz neprestano mešanje.

ipajte fil u neku posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim ga podelite na 3 jednaka dela. Jednu koru stavite u kalup, pa premažite kokosvim mlekom koje ste pomešali sa šećerom.

Čokolada preko čokoladne torte sa kokosomfoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

Premažite jednom delom fila, pa stavite drugu koru, premažite mlekom, a onda i filom, pa stavite treću koru.

Opet je premažite mlekom i filom, pa stavite četvrtu koru. Premažite i nju mlekom. U šerpi pomešajte kondenzovano mleko, slatku pavlaku i kuvajte dok smesa ne krene da vri, pa dodajte čokoladu.

Čokoladna torta sa kokosomfoto: Printscreen/Youtube/ Confeitando com Daniela Bolos

Kuvajte dok se čokolada ne istopi i dok se sastojci ne sjedine.

Premažite celu tortu dobijenim filom, pa ukrasite kokosom.

Za dodatnu dekoraciju možete da koristite višnje i čokoladne bombice.

Bonus video:

(Espreso/Strvar ukusa)