samo one znaju najbolje
BUGARKE PRAVE NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE: Ne spremaju ga bez 2 vrste sira - recept koriste decenijama unazad
Bugarke prave najkremastiji krompir pire sa dve vrste sira po receptu koji koriste decenijama unazad
Uz šnicle, krmenadle, piletinu uvek volimo da napravimo neku dobru salatu, prženi krompir...
Međutim, kada su u pitanju ćufte uz njih je pun pogodak kremast krompir pire koji se raspada u ustima zajedno sa mesom zbog sočnosti i mekoće.
Ono što ćete sada videti, jeste kako Bugarke prave najkremastiji krompire pire sa dve vrste sira.
Ukusniji je od našeg i pravićete ga od sada samo na njihov način.
Porodica će tražiti da im samo takav spremate.
Za njihov recept idu ovi sastojci:
so
krompir - 3,4 komada
biber
kačkavalj - 100 g
kravlji maslac - 50 g
kravlji sir - 100 g
Njihova priprema je tu:
Koru krompira dobro očistite pod tekućom vodom i operite.
Krompir skuvajte sa ljuskom u slanoj vodi.
Nakon toga se ocede od vode i ohlađeni oljušte.
Izgnječite ih presom ili šupljikavom kašikom.
Dodajte kravlji maslac i so po ukusu.
Mešajte pire krompir do homogene smese.
Na kraju se dodaju izmrvljeni sir i rendani kačkavalj.
Po želji pospite biberom.
Dobro promešajte da se svi proizvodi pomešaju.
Krompir pire sa sirom i kačkavaljem je ukusan prilog uz svaki obrok.
Bonus video:
(Espreso/Bonaepti.rs)