Krompire pire na bugarski način, Foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

samo one znaju najbolje

BUGARKE PRAVE NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE: Ne spremaju ga bez 2 vrste sira - recept koriste decenijama unazad

Bugarke prave najkremastiji krompir pire sa dve vrste sira po receptu koji koriste decenijama unazad

Objavljeno: 24.11.2023. 19:16h

Uz šnicle, krmenadle, piletinu uvek volimo da napravimo neku dobru salatu, prženi krompir...

Međutim, kada su u pitanju ćufte uz njih je pun pogodak kremast krompir pire koji se raspada u ustima zajedno sa mesom zbog sočnosti i mekoće.

Ono što ćete sada videti, jeste kako Bugarke prave najkremastiji krompire pire sa dve vrste sira.

Ukusniji je od našeg i pravićete ga od sada samo na njihov način.

Porodica će tražiti da im samo takav spremate.

Krompir u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Za njihov recept idu ovi sastojci:

so

krompir - 3,4 komada

biber

kačkavalj - 100 g

Kuvanje krompirafoto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

kravlji maslac - 50 g

kravlji sir - 100 g

Njihova priprema je tu:

Koru krompira dobro očistite pod tekućom vodom i operite.

Maslac u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Krompir skuvajte sa ljuskom u slanoj vodi.

Nakon toga se ocede od vode i ohlađeni oljušte.

Izgnječite ih presom ili šupljikavom kašikom.

Maslac i dve vrste sira u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Dodajte kravlji maslac i so po ukusu.

Mešajte pire krompir do homogene smese.

Na kraju se dodaju izmrvljeni sir i rendani kačkavalj.

Krompir pire na bugarski načinfoto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Po želji pospite biberom.

Dobro promešajte da se svi proizvodi pomešaju.

Krompir pire sa sirom i kačkavaljem je ukusan prilog uz svaki obrok.

Bonus video:

(Espreso/Bonaepti.rs)