kakav ukus čoveče
OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima
Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo
28. novembra kreće Božićni post i mnogi već razmišljaju šta da spremaju od hrane u to vreme.
Traje dugo, a nije na odmet da se ima što više raznovrsnih ukusnih jela na umu.
Sočna musaka nam je svima jedno od omiljenih jela, a ono što je najbitnije priprema ne oduzima mnogo vremena, a ukus je božanstven.
Sada je pred vama posna musaka sa sojom koja je dodatno bolja, a spremaćete je tako i van posta.
Nije teško za napraviti, a i ukućani koji je poste biće oduševljeni sa tim specijalitetom.
Recept je tu, a ovo su sastojci:
biber
2 glavice crnog luka
dve kutije instant pirea
1 šargarepa
100 g pirea od paradajza
2 čena belog luka
biozačin
200 g sojinih ljuspica
Ispred vas je sada način spremanja:
1. Prokuvati sojine mrvice i ocediti vodu.
Izdinstati luk i šargarepu, pa u to dodati, soju i biozačin. Na kraju dodati pire od paradajza.
2. Skuvati dva pakovanja instant pirea po uputstvu s kutije.
U tepsiju staviti pola skuvanog pirea, na to dinstanu smesu i preko nje ostatak pirea, pa staviti u rernu da se peče 20 minuta na 200 stepeni.
3. Poslužiti posnu musaku uz salatu po želji.
Bonus video:
(Espreso/Stil)