recept
NE ZNA SE DA LI JE OVO TESTO BOLJE ZA SLATKI HLEB ILI KROFNE: Baka JELA dala oba RECEPTA, odmah ih PIŠITE
Ovo testo možete da iskoristite za slatke krofne ili za slatki hleb
Što pre zapišite ove recepte, sigurno ćetese oduševiti kada ih probate!
Potrebno je:
- 20 gr svežeg kvasva
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja
- 3 kašike ulja
- malo limunove korice
- so
- 550-600 gr brašna
- 100 gr suvog grožđa
- kašika maslaca ili margarina
Priprema:
Prvi recept:
Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka i dodati šećer. Kad nadođe dodati ostatak mlakog mleka, koricu limuna, jaja, ulje i dodavati brašno. Zamesiti glatko testo.
Ostaviti da ostoji 30 minuta, podeliti na dva dela. Jednu polovinu podeliti na pola pa razviti u pravougaonik. Premazati margarinom tanko i posuti suvim grožđem koje ste potopili u rum. Uviti u rolat i iseći po dužini na 3 trake i isplesti pletenicu.
Staviti u podmazan pleh pa pokriti da poraste i premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni 40 minuta. Posuti vanilin šećerom i pokriti krpom da se ohladi. Odlično uz kafu ili čaj.
Drugi recept:
Testo razviti u pravougaonik i iseći na trake pa njih preseći na kraće oko 10 cm. Staviti jednu na drugu traku da ima po dve i pokriti da poraste.
Štapićem za roštilj pritisnuti po dužini i spojiti krajeve. Pržiti u dubokom ulju kao svake krofne.
Posuti prah secetrom. Uzivajte!
Bonus video: JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU!
(Espreso)