bolja od bilo koje druge
MAĐARICE PRAVE NAJKREMASTIJI KOLAČ SA KOKOSOM: Poslastica na "šolje" - recept kakav samo one imaju
Mađarice prave najkremastiji kolač sa kokosom, prava poslastica na "šolje" , a takav recept samo one imaju
Hladno vreme, kiša, sivilo utiče na naše raspoloženje, ali sve to može da se popravi jednom poslasticom koja je gotova za tili čas.
Deca se uvek obraduju starinskim oblandama, rafaelo kuglicama, tortama sa plazmom, ali i sa jednim kolačem nećete napraviti grešku.
Mađarice imaju svoju poslasticu koja se topi u ustima jer je toliko sočna i mekana da ništa bolje niste imali prilike da probate.
U pitanju je kolač sa kokosom na "šolje" koji će vas podsetiti na naše čupavce.
Ispred vas su sada sastojci za taj recept:
Za koru:
vanila - 1 komad
jaja - 4 komada
brašno - 1 1/2 šolje + prašak za pecivo
šećer - 1 šolja
Za preliv:
kokosovo brašno - za posipanje
voda - 200 ml
maslac - 60 g
šećer - 2 šolje
kakao - 2 supene kašike
Priprema za koru
Jaja se umute sa šećerom. Nakon toga dodajemo brašno u koje smo stavili prašak za pecivo. Na kraju i vanilu. Sve to se sipa u pleh, namazan uljem i peče se na 150 stepeni.
Čačkalicom proveravamo da li je gotovo. Ako se ništa ne lepi za čačkalicu, znači da je gotovo. Vadi se iz rerne i ostavlja da se ohladi veoma dobro.
Priprema za preliv:
Dok se kora hladi, u jednu šerpu stavljamo sve sastojke za preliv i mešamo dog ne dobijemo gust sirup.
Kad se kora ohladi, olovkom napravimo rupice i posle je prelivamo hladnim sirupom. Odozgo posipamo kokosom.
Uživaćete u ovakvom kolaču.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)