Lepinje, Foto: Bakina kuhinja

recept

OVAKO SE PRAVE ZDRAVE LEPINJE I TO BEZ GRAMA BRAŠNA: 1 sastojak je KLJUČ SVEGA, a možete ih jesti KOLIKO GOD HOĆETE

Za njihovu pripremu vam ne treba više do 25 minuta, a kad ih jednom probate nikada više nećete ući u pekaru da kupite one gotove

Objavljeno: 22.11.2023. 18:32h

Ukoliko želite da izbegnete upotrebu brašna u svojoj ishrani, jer želite da smršate, ili vam žitarice smetaju – ne brinite, ipak možete uživati u lepinjama koje ne sadrže ni trunčicu brašna.

U njih ne ide kvasac, koji mnogima izaziva nadimanje, a toliko su zdrave da ih preporučuju čak i nutricionisti, čak i kod ljudi koji su na specijalnom režimu ishrane i žele da smršaju

Lepinjefoto: Bakina kuhinja

Za njihovu pripremu vam ne treba više do 25 minuta, a kad ih jednom probate nikada više nećete ući u pekaru da kupite one gotove, pune aditiva, šećera i drugih dodataka koje vašem organizmu donose više štete nego koristi.

Sastojci:

100 g mlevenih oraha

100 g mlevenih badema

2 kašike lanenog semena (mlevenog)

2 kašike kiselog mleka

2 jaja

malo soli

Ukusne lepinje možete jesti gotovo za svaki obrokfoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Priprema:

U posudi umutite jaja, pa dodajte ostale sastojke. Dobro smutite smesu. Pleh podmažite sa malo ulja ili stavite pek papir, pa na njega kašikom stavite smesu tako da dobijete oko 6 – 7 lepinjica. Oblikujte, pospite po želji susamom ili nekim drugim semenkama i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kad su pečene i malo se prohlade stavite ih u kesicu kako bi zadržale svežinu i ostale mekane i za sutra.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica)