recept
OVAKO SE PRAVE ZDRAVE LEPINJE I TO BEZ GRAMA BRAŠNA: 1 sastojak je KLJUČ SVEGA, a možete ih jesti KOLIKO GOD HOĆETE
Za njihovu pripremu vam ne treba više do 25 minuta, a kad ih jednom probate nikada više nećete ući u pekaru da kupite one gotove
Ukoliko želite da izbegnete upotrebu brašna u svojoj ishrani, jer želite da smršate, ili vam žitarice smetaju – ne brinite, ipak možete uživati u lepinjama koje ne sadrže ni trunčicu brašna.
U njih ne ide kvasac, koji mnogima izaziva nadimanje, a toliko su zdrave da ih preporučuju čak i nutricionisti, čak i kod ljudi koji su na specijalnom režimu ishrane i žele da smršaju
Za njihovu pripremu vam ne treba više do 25 minuta, a kad ih jednom probate nikada više nećete ući u pekaru da kupite one gotove, pune aditiva, šećera i drugih dodataka koje vašem organizmu donose više štete nego koristi.
Sastojci:
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenih badema
2 kašike lanenog semena (mlevenog)
2 kašike kiselog mleka
2 jaja
malo soli
Priprema:
U posudi umutite jaja, pa dodajte ostale sastojke. Dobro smutite smesu. Pleh podmažite sa malo ulja ili stavite pek papir, pa na njega kašikom stavite smesu tako da dobijete oko 6 – 7 lepinjica. Oblikujte, pospite po želji susamom ili nekim drugim semenkama i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kad su pečene i malo se prohlade stavite ih u kesicu kako bi zadržale svežinu i ostale mekane i za sutra.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica)