paŽnja
OVO JE DEKIN RECEPT ZA RAKIJU MEDOVAČU KOJA JAČA IMUNITET I VARENJE: Ako se PIJE kako treba, daje SNAGU I ZDRAVLJE
Da biste napravili dobru medovaču, potrebno vam je 1 litar šljivovice, 400 ml destilovane vode i 300 g meda.
Zamislite da postoji alkoholno piće koje je lepog i slatkog ukusa, koje lepo utiče na vaše raspoloženje i opušta vas, a na sve to blagotvorno utiče i na vaše zdravlje. To što ste zamislili nije ništa drugo no medovača. U ovom vremenu virusa, medovača je odlično prirodno sredstvo u borbi protiv njih, ali uvek ispijena sa merom i po dekinom receptu.
Rakija ili liker od meda, kako ljudi zovu medovaču, je tradicionalni prirodni alkoholno piće, a umerenim konzumiranjem spada u lekovite napitke.
Pije se rashlađena i kao aperitiv, pospešuje imunitet, štiti od infekcija i popravlja krvnu sliku.
Da biste napravili dobru medovaču, potrebno vam je 1 litar šljivovice, 400 ml destilovane vode i 300 g meda.
Priprema se tako što se med rastopi u rakiji, a zatim doda destilovana voda.
Tako pripremljena treba da odstoji mesec dana na tamnom mestu uz povremeno mućkanje.
Posle toga, procediti je kroz filter. Jačina zavisi od količine destilovane vode, ako želite jaču, sipajte manje destilovane vode.
Ukoliko medovači dodate i malo propolisa, biće još lekovitija, ali vodite računa - medovača se smatra jednom od najopasnijih rakija, jer je slatka, pitka, nežno klizi niz grlo, pa kad jednom počnete, možda ćete se teško zaustaviti.
Takođe, dobro je poznato da starijim ljudima čašica rakije svakog jutra može produžiti život, jer povoljno utiče na cirkulaciju.
Medovača je odlična i kao aperitiv pre jela, jer će vam otvoriti apetit i poboljšati varenje, pa ćete dodatno uživati u hrani.
(Espreso/Srbija danas)